Votat serbë në Kosovë: nga të dëshiruarat tek jolegjitimet

Votat serbe, të cilat sipas rezultateve përfundimtare të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve, përbëjnë rreth 7% të numrit të përgjithshëm të votave në zgjedhjet e...

Taksat e Kosovës – midis interesave ekonomik dhe politik

Shkruan: Jovana Jakovleviq (Jovana Jakovljević) ENGLISH ...

Dy pasaporta – të dyja në vendin e fundit në Evropë

Serbët që jetojnë në Kosovë, edhe pse zakonisht kanë dy pasaporta, nuk udhëtojnë shumë jashtë vendit. Përkatësisht, si për pasaportat e Kosovës ashtu edhe...

Disa të diplomuar nga Serbia qendrore të padukshëm në Kosovë

Problemi i njohjes së ndërsjellë i diplomave të universiteteve të Serbisë dhe të universiteteve të Kosovës në territorin e Serbisë qendrore ekziston...

Për një ose dy dekada para gjykatave, paratë, shëndeti … dhe...

Shtëpitë, banesat, ngastrat e tokës - janë në shënjestër të uzurpuesve në Kosovë që nga viti 1999. Disa pronarë deri sot nuk kanë arritur...
Ilustracija: Milenko Todorović

Në Serbi diplomat e Kosovës si ato nga Harvardi?

Përderisa në Bujanoc mungesa e mjekëve është një nga problemet më të mëdha; Almedin Ramizi nga Bujanoci, mjek i përgjithshëm me profesion,...
Foto: Pixabay.com

Fabrikat në terr

Fabrika e poçave elektrik në Llaplasellë, e shpallur si investim i madh në prag të zgjedhjeve të vitit 2017, u hap dhe pastaj...

Njerëzit hedhin, Ibri merr

Komuna më veriore në Kosovë - Leposaviqi, për shumë vite ka problem me deponimin e mbeturinave komunale. Edhe pse autoritetet komunale për vite me...

Udhëtim i gjatë në shtëpi – kthimi i serbëve në Prizren

Njëzet vjet pas konfliktit në Kosovë, Prizreni është i vetmi qytet në jug të Ibrit në të cilin është shënuar kthimi i...