CBS i InTER organizovali drugi trening istraživačkog novinarstva

0
175
views

Crno Beli Svet – CBS  i Institut za teritorijalni ekonomski razvoj (InTER) su tokom vikenda, 27. i 28. oktobra organizovali drugi set treninga o istraživačkom novinarstvu u Mitrovici.

Predavač, Aleksandar Đorđević iz BIRN Srbija, je prvog dana treninga učesnicima predstavio metode i tehnike istraživačkog novinarstva, etičke i profesinalne standarde, praktične primere iz regiona, dok su drugog dana treninga učesnici predložili svoje istraživačke teme i zajedno sa predavačem identifikovali relevantne institucije i baze podataka za istraživanje.

Narednih nekoliko meseci učesnici treninga će u saradnji sa predavačima raditi na izradi svoji istraživačkih priča, koje će potom biti objavljene na portalu Crno Beli Svet.

Ovaj trening je deo projekta „Razvoj istraživačkog novinarstva kod novinara koji izveštavaju na srpskom jeziku na Kosovu“, koji zajednički realizuju InTER i Crno Beli Svet, a koji je podržan kroz grant Vlade Velikog Vojvodstva Luksemburga, kojim upravlja Kosovska Fondacija za Civilno Društvo (KCSF).

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here