Connect with us

Aktuelno

Dezinformacija: Goran Rakić nije rekao broj zaraženih korona virusom na Severu Kosova

Published

on

Neki od vodećih kosovskih medija izvestili su da je na Severu Kosova 17 osoba zaraženo korona virusom dok je preko 200 lica u samoizolaciji, i da je to saopštio gradonačelnik Severne Mitrovice, Goran Rakić, na sinoćnjoj konferenciji za štampu. Međutim, Rakić u svom obraćanju to nije izjavio.

Kasno sinoć gradonačelnici Severne i Južne Mitrovice, Agim Bahtiri i Goran Rakić, zajedno sa komandatnom KFOR-a Mihaelom Rizijem, održali su konferenciju u vezi sa pandemijom korona virusa na glavnom mostu na Ibru koji od završetka sukoba na Kosovu deli ovaj grad na „srpski“ i „albanski“ deo.

U svojim obraćanjima gradonačelnici su pozvali građane da se pridržavaju propisanih mera zaštite i apelovali na građane da ostanu u svojim domovima.

Pojedini kosovski mediji – Gazeta Express, Insajderi, Indeksonline, Zeri, Epoka e re, Gazeta Blic, Veriu info, izvestili su o ovom događaju ističući u naslovu da je 17 osoba zaraženo korona virusom na Severu Kosova.

„Gradonačelnik Severne Mitrovice, Goran Rakić, saopštio je da je u severnom delu Kosova 17 osoba zaraženo i da je preko 200 građana u izolaciji“, stoji u tekstovima ovih medija.

Međutim, Rakić u svom obraćanju ni u jednom trenutku nije pomenuo broj zaraženih na Severu Kosova, što se i može čuti na video snimku KoSSev portala, čiji novinar je pratio događaj. Kako je ovaj portal naveo novinarska pitanja nisu bila dozvoljena na ovoj svojevrsnoj konferenciji za medije.

Kad je reč o broju zaraženih na Severu, u toku jučerašnjeg dana, zamenik direktora Kliničkog bolničkog centra u Severnoj Mitrovici, dr Zlatan Elek, izjavio je da je u četiri severne opštine na Kosovu, 12 osoba  pozitivno na virus korona, preneo je KoSSev.

Jedino se Klan Kosova u jednom od svojih tekstova pod naslovom „17 zaraženih korona virusom u severnim opštinama na Kosovu“ pozvao na sopstvena saznanja, dok je u drugom „Bahtiri i Rakić sarađuju u borbi protiv korona virusa – 17 zaraženih u severnim opštinama“ informacija o 17 zaraženih lica i preko 200 u izolaciji navedena kao činjenica, bez pozivanja na bilo kakav izvor.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preporučeno