Connect with us

Aktuelno

Meštani sela Bresnica čekaju put, iz opštine Zvečan obećavaju da će učiniti sve

Avatar

Published

on

Meštani sela Bresnica u opštini Zvečan godinama čekaju na rekonstrukciju lokalnog puta koji ih povezuje sa asfaltom do Joševika a preko ovog sela i do magistralnog puta Leposavić-Kosovska Mitrovica.

„Imamo poljoprivredu, plastenike, imamo sve ali džabe, nema puta. I kako ja da prebacim. Spremiš sve, dok izbaciš na put…ne mogu da prebacim, propadne i baciš“, kaže za CBS Stanomir Radivojević.

Rada Milošević objašnjava da je jedan od načina da se prevezu do grada taksi prevoz: „Moraš da platiš 1000-1500 dinara – do Zvečana da odem i da se vratim. A ja peške da idem ne mogu“.

„Za ovaj kraj ovaj put znači mnogo. Ima ljudi koji tu žive, koji nemaju uslova ni da odu kod lekara ni da odu po namirnice. Prodavnicu blizu nemaju“, kaže Zoran Radojković koji trenutno ne živi u Bresnici ali često dolazi u svoje rodno selo.

Pogledajte još:

Krađe u selu Pridvorica: Dođe mi da sve poklonim i odem

Pristup dokumentima: “Meni su sva vrata zatvorena”

Izgradnja MHE u Štrpcu: “Niko nije pitao narod”

Od lokalne samouprave su, kažu, dobili odgovor da cena za asfaltiranje 5 kilometara puta iznosi oko 200 hiljada evra te da je zbog dužine trase visoka cena i rekonstrukcije makadama. Meštani navode da selo broji oko 50 domaćinstava te da među stanovnicima ima starih i bolesnih kojima loš lokalni put dodatno otežava život.

„Kad padne sneg kući sedimo, grejemo se, nema mrdanja nigde“, kaže Rada Milošević.

U opštini Zvečan za Crno beli svet kažu da je zbog razuđenosti sela visoka cena ovog infrastrukturnog projekta. Ističu da je budžet za 2020. godinu zaključen te da će opština Zvečan učiniti sve kako bi se projekat realizovao u tekućoj godini.

Ovaj članak je izrađen u okviru projekta “Koliko su lokalne samouprave otvorene za građane” koji sprovode CBS i Omonia uz podršku Kosovske fondacije za otvoreno društvo (KFOS). Stavovi izneti u članku su isključiva odgovornost autora i ni na koji način ne odražavaju stavove KFOS-a.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preporučeno