Connect with us

Aktuelno

Poruke srpskog predsednika o istrazi ubistva Olivera Ivanovića

Published

on

Šesnaestog januara obeležena je treća godina od ubistva Olivera Ivanovića. Istrage u Beogradu u Prištini i dalje traju. Za tri godine osim duplom istragom ovaj slučaj obeležen je nizom informacija iz tabloida, onih koje su stizale iz Beograda i Prištine, ali i izjava visokih zvaničnika o toku istrage. Tako se predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglašavao u više navrata, najavljući obelodanjivanje konkretnih rezultata istrage, navodeći i konkretne rokove kada će se srpski organi o tome oglasiti, ali i tvrdnje da bi “mogli odmah da daju” ime ubice Olivera Ivanovića, da “misle” da imaju ime ubice, do najskorije informacije da “imaju kompletnu sliku ko bi mogao da bude umešan” u ubistvo. Ono što je sa sigurnošću srpski predsednik tvrdio je da Milan Radoičić nije ubica, kao i da je prošao poligraf. Čitajte u nastavku:

Tekst je nastao u okviru projekta „Fact-check it out“ koji realizuje Crno beli svet (CBS). Ovaj grant je podržan od strane ‘Programa civilnog društva za Albaniju i Kosovo‘ koji finansira Ministarstvo spoljnih poslova Norveške i upravlja Kosovska fondacija za civilno društvo (KCSF) u partnerstvu sa Partneri Albanija za promene i razvoj (PA). 

Sadržaj i iznesene preporuke ne predstavljaju zvaničan stav Ministarstva spoljnih poslova Norveške niti Kosovske fondacije za civilno društvo (KCSF).

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preporučeno