Poziv za predloge projekata koje finansira Evropska unija

0
183
views

“Doprinos jačanju nezavisnog, istraživačkog i novinarstva od javnog značaja i slobodi izražavanja na Kosovu

Rok za podnošenje prijava: 28. decembar 2018. u 16.00 časova.

BIRN i UNK su udružili snage u sprovođenju projekta koji finansira EU “Doprinos jačanju nezavisnog, istraživačkog i novinarstva od javnog značaja i slobode izražavanja na Kosovu”. Poziv za predloge je jedna od komponenti projekta koja ima za cilj pružanje prilika nevladinim/organizacijama civilnog društva, uključujući i novinare koji žive i rade na Kosovu i bave se pitanjima slobode medija i slobode izražavanja u svojim zajednicama. Navedena grant šema pokušava da razvije ne samo nezavisno, istraživačko, objektivno i novinarstvo od javnog značaja na Kosovu, nego i da korisnicima pruži odgovarajuće veštine i resurse za prevazilaženje protokolarnog novinarstva i mogućnost bavljenja kreativnim, istraživačkim, tačnim i novinarstvom od javnog značaja.

Ovaj Poziv sadrži dva lota:

LOT I: Podrška produkciji novih sadržaja kroz istraživačko izveštavanje i/ili detaljne analize o dobrom upravljanju, ljudskim pravima, životnoj sredini, održivom razvoju, konkurentnosti i investicionoj klimi, zapošljavanju, javnim nabavkama, sigurnosti i bezbednosti, energetskoj efikasnosti, kulturi, suočavanju s prošlošću;

LOT II: Podrška unapređenju pravnog okvira o transparentnosti medijskog vlasništva, autorskih prava, uzbunjivanja, klevete i podsticanja širenja članstva i saradnje između udruženja albanskih i srpskih novinara.

Prijave se MORAJU poslati e-mailom na euproposals@birn.eu.com do 28.12.2018. u 16.00 časova.

Sve prijave moraju da budu popunjene na albanskom, srpskom ili engleskom jeziku.

Informativne sesije će biti održane 17decembra 2018. u Informativno-kulturnom centru EU u Prištini i 18decembra 2018. u Informativno-kulturnom centru EU u Severnoj Mitrovici.

Pitanja u vezi sa „Pozivom za predloge“ se mogu poslati na engleskom, albanskom ili srpskom jeziku e-mailom do 19. decembra 2018. na e-mail: euproposals@birn.eu.com.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here