Pritvor osumnjičenom za pretnju ženi zbog imovine

Tekst je preveden sa albanskog i nije lektorisan.

Osnovni sud u Prištini naložio je pritvor u trajanju od mesec dana optuženom, koji je, prema navodima tužilaštva, navodno zbog nekog neslaganja na imovini pretio jednoj ženi da ga prisili da izvrši bilo koju radnju na štetu imovine.

Prema navodima tužilaštva, slučaj se navodno dogodio 23. februara kada je policija uhapsila osumnjičenu mušku osobu za koju se sumnja da je nakon spora oko nepokretne imovine prietila ženi u kojoj se navodno navodila žrtva prietnje to je bila druga muška osoba, odnosno suprug žrtve.

KALLXO.com izveštavao je i ranije o ovom slučaju.

Tužilaštvo je 24. avgusta zatražilo pritvor protiv optuženog.

Kako KALLXO.com saznaje, spor oko ove imovine nastao je zbog činjenice da je optuženi prethodno preneo imovinu koju je imao u svoje ime dobrovoljno na ime žrtve / ženue kako bi dobio grant za poljoprivredu.

Dok tužilac tvrdi da je optuženi naknadno tražio od žrtve / žene da vrati imovinu u njegovo ime.

Prema tvrdnjama tužilaštva, optuženi je pretio oštećenoj, njegovoj supruzi i njenom mužu izazivajući osećaj straha, anksioznosti i životne nesigurnosti.

Isto tako, tužilaštvo tvrdi da je osumnjičeni otišao na radnom mestu žrtve i istu je ozbiljno ugrozio prisilijući da učini bilo kakvu štetu na imovinu.

Nakon razmatranja zahteva tužilaštva, sudija predmeta je presudio da je zahtev za pritvor protiv okrivljenog utemeljen i da je kao takav u potpunosti odobren, a optuženom je naredio pritvor u trajanju od mesec dana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.