Connect with us

Aktuelno

Srpska lista proglasila pobedu. Predsednik Srbije: Vi čuvate KiM i naš narod od nestanka

Ana Marija Ivković

Published

on


“Srpska lista je osvojila preko 90 odsto glasova u sve četiri opštine na Severu. Nezvanični podatak – na Severu, sve četiri opštine, Srpska lista je osvojila 94,24 procenata glasova” – rezultati su danas održanih kosovskih lokalnih izbora na Severu, obavestio je javnost nekadašnji i, po nezvaničnim rezultatima, novi gradonačelnik Severne Mitrovice, Goran Rakić.

U centru Severne Mitrovice, odakle je proglasio pobedu Srpske liste, uz Rakića bila su još trojica kandidata ove stranke – Vučina Janković, Srđan Vulović i Zoran Todić, kao i poslanici u kosovskoj skupštini i pristalice.

Kao i posle rezultata na prethodnim lokalnim izborima, okupljenima se telefonom obratio predsednik Srbije, Aleksandar Vučić.

“Predsedniče, želim samo da Vas obavestim da smo ovde na trgu. Ne slavimo pobedu, jer ovo za nas nije pobeda, ovo je očekivano. Slavimo jedinstvo srpskog naroda i slavimo jaču našu vezu sa našom matičnom državom Srbijom. Predsedniče, pozdravljaju Vas građani Zvečana, Leposavića, Mitrovice, Zubinog Potoka. Šalju Vam srdačne pozdrave. Uključio sam Vas na interfon i oni očekuju Vaše obraćanje. Živi bili!” – kazao je Goran Rakić.

Sa druge strane veze:

“Mislim da je posle svih pretnji – posle svih ucena, posle svih užasnih uvreda, strašnih i teških reči koje su i protiv Srpske liste i protiv svih nas izgovarali i Albanci, ali i neki Srbi – ovo najbolja potvrda politike jedinstva, politike borbe za naše vitalne nacionalne interese i za naše najvažnije državne interese. I mnogo vam hvala za važnu pobedu, za važnu odluku da se borite za svoja ognjišta, za svoj opstanak na našim ognjištima i vi ste oni koji danas čuvate KiM.”

“Hoću da se zahvalim Gorane, tebi, svim ljudima koji su danas izašli na izbore na Severu KiM, u našoj zemlji, u našoj Srbiji. I hoću da se zahvalim ljudima, jer, bez obzira na to što su bili pozivani sa različitih strana, provocirani od svih da na izbore ne izađu, da im se kaže da nije važno ni ko će da ih predstavlja, jer ‘nemamo šansu da opstanemo na svojim ognjištima. Naši ljudi su pokazali ogromnu energiju i želju da se bore za svoju budućnost, bolje sutra svoje dece.”

“Ima mnogo onih koji bi da vam drže pridike kako bi to trebalo da se ponašate, koga bi trebalo da podržavate, šta bi to trebalo da činite, ali sam vam ja zahvalan, jer vi živite na KiM, jer vi čuvate naš narod od nestanka. Hvala vam na svemu tome,” kazao je dalje srpski predsednik, ređajući predstojeće korake – zajednički sastanak u Beogradu, “pripreme” za Pariz (sastanak u okviru Berlinskog procesa početkom jula) i “sve sastanke” i “da budemo apsolutno jedinstveni”:

“Da verujemo jedni drugima i da pokažemo da srpska sloga i srpsko jedinstvo pobeđuju i da niko srpski narod i Srbiju ne može da uništi i pobedi… Borićemo se i za vaš opstanak i za našu državu Srbiju. Živeo naš narod na KiM i živela naša Srbija. Sve najbolje vam želim i veliki pozdrav za vas i vaše porodice. Čestitam još jedanput”.

“Hvala predsedniče, živi bili i još jednom veliki pozdrav iz Kosovske Mitrovice. Aco Srbine! Aco Srbine! Aco Srbine! Aco Srbine! Aco Srbine! Aco Srbine!” – odgovorio je Rakić uz povike svojih kolega i pristalica.

https://www.facebook.com/cbsuboji/videos/854795031539223/

Na danas održanim izborima Srpska lista bila je jedina srpska stranka. Uz ovu stranku nadmetale su se i Demokratska partija Kosova i Samoopredeljenje.

Pogledajte još:

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preporučeno