Srpska lista Prištini posle akcije KP-a: Ako želite da čistite dvorište, prvo krenite od svog

0
399
views

“Predsedniče Vučiću, ti si uvek prvi, javno i jasno rekao da ćeš biti uz svoj narod i da ćeš nas braniti. I ovaj narod je uz tebe predsedniče. Jedino verujemo tebi, jedino verujemo našoj državi. A nas neće uplašiti i mi ćemo ostati ovde. Odavde nema nazad. Živela Srbija!” U podne, sa Trga Knezu Lazaru, iz Kosovske Mitrovice, poručio je prvi čovek Srpske liste, Goran Rakić, sa protesta održanog povodom jučerašnje akcije specijalnih jedinica Kosovske policije na Severu.

Rakić je ovu akciju nazvao “licemernom provokacijom” koja je “skuvana po receptima velike zapadne kuhinje”.

Građane je pozvao da budu mirni, složni, navevši da traže “slobodu, zaštitu i pravdu.

Iz Prištine je saopšteno da je akcija sprovedena zbog slučaja korupcije, zloupotrebe službenog položaja, organizovanog kriminala, krijumčarenja, a posle višemesečne istrage. Uhapšeno je 19 policijskih službenika – 11 Srba, 4 Albanca i 4 Bošnjaka. Rakić ovu akciju vidi kao nameru za okupacijom Severa:

“Juče su bahati zlonamerni zločinci, prerušeni u nekakvu policiju, sejući mržnju i nasilje nad golorukim narodom, udarali, lomili, rušili, pucali, da bi tobože zaveli nekakav red, satanizujući Sever, da bi ga lakše okupirali i pokušali da ponize i unize, nas, ponosne Srbe.”

Ocenio je da je ponašanje Albanaca i međunarodne zajednice sramno, a akciju vidi kao način sakupljanja političkih poena:

“Ali ne zaboravite, onaj koji je zaista jak, on svoju snagu ne pokazuje iživljavjaći se nad starima, nemoćnima, bolesnima, izazivajući krvoproliće, da bi kupovali sebi jeftine političke poene. Eto dokle je Priština spremna da ide.”

A ja još jednom poručujem ovim ratnim zločicima, ako žele da čiste dvorište, neka prvo krenu od svog dvorišta.

Šta je još poručio Rakić, kao i ostali govornici pogledajte u video snimku današnjeg protesta:

Protest u Kosovskoj Mitrovici naklon jučerašnje akcije specijalnih jedinica KP-a na Severu

Posted by Crno Beli Svet – CBS on Wednesday, May 29, 2019

Pročitajte još:

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here