Connect with us

Članci

Duda Balje: Srpska lista ne želi glasove za sebe, već́ traži glasove za druge zajednice, gde imaju ljude

Avatar

Published

on

Piše: Taulant Osmani

Izvor: Kallxo (Tekst je izvorno preveden sa albanskog i nije lektorisan)

Bivša poslanica Skupštine Kosova, Duda Balje, u „Kallxo Pernime“ obelodanila je plan Srpske liste koja, prema njenim rečima, pokušava da raspodeli glasove po drugim zajednicama, tako da glasovi odu kandidatima ili listama koje podilaze njihovim interesima.

„Čuli smo za ovaj plan i pre nego što smo formirali Inicijativu. Nismo znali da li je bilo u Mitrovici ili negde drugde, ali na kraju smo shvatili. Plan je vrlo jasan. Na poslednjim izborima, Srpska lista je imala dodatnih 10 hiljada glasova. Čak je i ovih 10 hiljada glasova bilo plus. Mislim da su odlučili da ovih 10 hiljada glasova podele po drugim zajednicama. Sa 10 hiljada glasova mogu dobiti od 4 do 7 dodatnih poslaničkih mesta“, izjavila je Duda Balje u „Kallxo Pernime“.

Balje kaže da je ono što se planira veoma opasno i zatražila je od kosovskih institucija da odreaguju i zaštiti zajednice.

„Srpska lista im kaže, ne trebaju nam glasovi, glasajte za druge manjinske stranke. Ovo je vrlo opasno. Njihov plan je vrlo realan. Ovo zavisi od nas i od države Kosovo. Država mora štititi zajednice. Kao Bošnjaci znamo gde imamo glasove. Imamo glasove u Prizrenu, Dragašu, Peći, Istoku, Mitrovici i možemo vrlo brzo da izračunamo koliko glasova imamo. Upravo iz ovoga možemo videti da se taj plan sprovodi u delo”, rekla je Balje.

Večerašnji gosti u emisiji su Nenad Rašić iz PDP-a, Duda Balje iz SDU, Anesa Čolaković iz NDS-a i Slaviša Petković iz SDS-a.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preporučeno