Connect with us

Članci

Hoti održao govor povodom usvajanja Zakona o ekonomskom oporavku

Avatar

Published

on

Izvor: Kallxo (Tekst je izvorno preveden sa albanskog i nije lektorisan)

Izjava

Avdulah Hoti (27.11.2020)- “…Dajem javno obećanje da ćemo sledeće nedelje doneti Zakon o ekonomskom oporavku”

Ocena

ISTINITO

Nedelju dana od obećanja premijera, Skupština Kosova je u petak 4. decembra uspela da usvoji na drugom čitanju, Predlog zakona o ekonomskom oporavku – COVID-19 na vanrednoj sednici.

Premijer Kosova, Avdulah Hoti, dao je javno obećanje prošlog petka, 27. novembra, da će sledeće nedelje biti usvojen Predlog zakona o ekonomskom oporavku.

Nedelju dana kasnije od obećanja premijera, Skupština Kosova je u petak 4. decembra uspela da usvoji na drugom čitanju, Predlog zakona o ekonomskom oporavku – COVID-19 na vanrednoj sednici.

Ovaj predlog zakona usvojen je sa 72 glasa za, bez glasova protiv i bez uzdržanih.

Glasove za usvajanje ovog predloga zakona Vladi su obezbedili poslanici PDK, koji su predložili četiri dodatna amandmana.

„Da bismo prevazišli ovu situaciju, danas dajem javno obećanje da ćemo sledeće nedelje doneti Zakon o ekonomskom oporavku i  ovo pitanje biće zaključeno, a on će definisati sva pitanja, uključujući i sredstva koja će građani dobiti iz svoje ušteđevine“ obećao je Hoti u nastupu pred medijima u Suvoj Reci.

Premijer je dodao da veruje da će se postići širok konsenzus za usvajanje predmetnog zakona.

Ovaj predlog zakona, između ostalog, predviđa podizanje 10 procenata penzijske štednje iz Kosovskog fonda za penzijsku štednju – Trust.

Zakon o kome je reč podnet je u proceduru od strane vlade još od leta, dok je na prvom čitanju, uspeo da bude usvojen nakon šest pokušaja. 

Na drugom čitanju, 11. novembra, sednica za njegovo izglasavanje nije uspela ni da počne, zbog nedostatka kvoruma. 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preporučeno