Connect with us

Aktuelno

Poplave na Kosovu (foto/video)

Published

on

Poplave na Kosovu

Poplave su zabeležene širom Kosova. Porušeni mostovi, poplavljene oranice, kuće, pa čak i delovi gradskih kvartova… Najveća šteta je svakako za one koji žive u blizini lokalnih reka koje su se gotovo sve izlile.

Šteta se i dalje obračuvana, jer se voda nije u potpunosti povukla.  Štaviše, prema upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije na Ibru kod Raške vodostaji su u porastu, kreću se iznad granice redovne odbrane od poplava i imaće tendeciju manjeg porasta u naredna 24 časa. Koliko je vodostaj Ibra porastao pogledajte i na fotografijama zabeleženim u Leposaviću, gde je u blizini reke poplavljeno kompletno fudbalsko igralište, livade…

O razmerama poplava tokom prethodnih dana govori i činjenica da je u početkom nedelje saobraćaj na putu Mitrovica-Priština, kod Vučitrna, bio otežan usled vode koja se slivala u blizini magistralnog puta.

Pogledajte u nastavku kako izgleda trenutna situacija na terenu, kao i šta smo zabeležili početkom nedelje u blizini magistralnog puta Mitrovica-Priština:

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preporučeno