Connect with us

Članci

Poziv za obuku iz istraživačkog novinarstva

Avatar

Published

on

Medijski portal Crno beli svet – CBS otvara poziv za učešće u programu obuke iz istraživačkog novinarstva, zasnovanog na činjenicama i podacima. Program uključuje trodnevnu obuku za oko deset polaznika.

Obuka je planirana za mesec maj, 2020. godine. Međutim, tačan datum održavanja obuke će biti naknadno utvrđen, u skladu sa okolnostima vezanim za pandemiju koronavirusa.

Nakon programa obuke, polaznici će moći da se prijave za plaćeno stažiranje u trajanju od godinu dana u okviru CBS redakcije u Severnoj Mitrovici, za koje će biti odabrano dvoje polaznika obuke.

Na poziv mogu da se prijave kandidati:

  • Sa iskustvom u radu u novinarstvu, ili
  • Bez iskustva, ukoliko postoji interesovanje za započinjanje novinarske karijere.

Poželjno je da kod kandidata postoji i zainteresovanost za nastavak rada kroz program stažiranja, koji će biti omogućen odabranim kandidatima.

Žene i druge marginalizovane grupe se posebno ohrabruju da se prijave za učešće u programu.

Rok za slanje prijava za program obuke je do 15. aprila 2020. godine u 23:59h. Tokom prijave za program je neophodno poslati radnu biografiju (ne više od 3 strane) i motivaciono pismo (ne više od jedne strane) na email adresu office@crnobelisvet.com.

Poziv u vidu Word dokumenta možete skinuti klikom na ovaj link.

Kandidati koji uspešno prođu proces selekcije će imati priliku da usavrše svoje istraživačke i novinarske veštine kroz rad sa iskusnim medijskim radnicima iz Beograda.

Program realizuje organizacija Crno beli svet (CBS) u okviru projekta „Fact-check it out“.

Ovaj grant je finansiran iz projekta „Podrška civilnom društvu na Kosovu i Albaniji“, koji finansira Ministarstvo spoljnih poslova Norveške, a kojim upravlja Kosovska fondacija za civilno društvo KCSF) u partnerstvu sa Partnerima za promene i razvoj Albanija.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Preporučeno